Laser genesis

Vorige pagina

De GenesisNail behandeling

Een veilige, effectieve behandeling voor schimmelnagels

Wat is GenesisNail?

GenesisNail is een befaamde Nd:YAG 1064 nm laser procedure die heeft bewezen om een veilige en effectieve oplossing te zijn voor de behandeling van Onychomycosis, beter gekend als schimmelnagels.

Wat is Onychomycosis?

Onychomycosis is een schimmelinfectie van de teennagels, in mindere mate ook van de vingernagels. Dermatophyten zijn schimmels die meestal verantwoordelijk zijn voor schimmelnagels. Het is veel voorkomend, men schat dat 10% van de wereldbevolking last heeft van schimmelnagels.
U heeft misschien Onychomycosis, als u één van de volgende symptomen heeft:

 • verdikte nagel
 • broze, rafelige nagels
 • veranderde vorm
 • dof, zonder glans
 • donkere kleur, veroorzaakt door ophoping van debris onder de nagel

 

Waarom is GenesisNail anders dan de andere behandelingen voor Onychomycosis?

Tot voor kort waren er weinig opties voor een succesvolle behandeling:

 • Orale medicatie met de nodige nevenwerkingen, vooral voor de lever
 • Crèmes en lakken, dit zijn langdurige behandelingen met beperkt succes

 

GenesisNail biedt hiervoor een alternatief en is sterk op weg om de eerste keuze behandeling te worden voor zowel de artsen als voor de patiënten. Waarom?

 • Hoge slaagkans in slecht 1-3 behandelingen
 • Behandeling duurt ongeveer 15 minuten
 • Pijnloos
 • Geen nevenwerkingen werden gemeld

 

Wat houdt de behandeling in?

De behandeling bestaat uit een laserstraal die over de geïnfecteerde nagel en omliggende huid gaat. Uw arts zal dit verschillende malen herhalen totdat er voldoende energie het nagelbed heeft bereikt. Je nagel zal tijdens de behandeling warm aanvoelen. Afhankelijk van het aantl geïnfecteerde tenen, zal een enkele behandeling ongeveer 15 minuten zijn. De behandelingen kunnen variëren, raadpleeg uw arts voor meer informatie.

Is GenesisNail veilig?
Is GenesisNail een pijnlijke behandeling?

GenesisNail is heel veilig. Er werden geen enkele nevenwerkingen gemeld. De maaste patiënten beschrijven de behandeling als pijnloos met een kleine warme prik op het einde.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen zal variëren naargelang de ernst van de schimmelinfectie. Na een initiële behandeling doen de meeste artsen, een follow-up 2-3 maanden later.

Wat kan ik verwachten onmiddellijk na de behandeling?
Wanneer zal ik resultaten zien?

Onmiddellijk na de behandeling gaat uw nagel warm aanvoelen gedurende een paar minuten. De volgende weken gaat uw nagel uitgroeien zonder schimmel. U zal dan een een nieuwe gezonde nagel zien verschijnen.
Onychomycosis gaat de groei van de nagel vertragen, de tijd dat u resultaat gaat zien kan dan ook variëren. Over het algemeen zien de meeste patiënten resultaat binnen 8-10 weken.

Hoe snel kan ik terug mijn normale activiteiten hervatten?

De overgrote meerderheid van de patiënten kunnen hun normale activiteiten verder zetten onmiddellijk na de behandeling. Uw arts zal u hierover meer informatie geven.

Komt de schimmel terug?

De infectie zal verbeteren na één behandeling maar u zal de nodige voorzorgsmaatregelen moeten nemen om herinfectie te voorkomen. Er is een kans op herinfectie omdat de schimmel overal aanwezig is.

Wanneer kan ik mijn nagels terug lakken of een pedicure hebben?

U kan onmiddellijk na een behandeling uw nagels lakken. Het is wel belangrijk om alle nagellak te verwijderen de dag voor de behandeling.